Istället för en blomma..
När jag tog körkort före jul bestämde jag mig för att göra en tårta till trafikskolan som tack, vilket blev väldigt uppskattat. Tyvärr kan jag inte uttala mig om smaken, eftersom jag provade nya fyllningar.

Det svåra med att fylla en tårta är enligt mig att veta hur mycket fyllning jag ska ha. I recepten står det förvisso ex. att en sats räcker till ett lager i en ''normalstor'' tårta. Mina tårtor blir ungefär 21cm och jag har aldrig använt all färdig fyllning.

Racerbilarna var väldigt roliga att göra, jag hämtade inspiration från cakejournal.com.
Tårtan fylldes med hallonmousse och vaniljmousse, spacklades med smörkräm och täcktes med sugarpaste. Dekorationerna är gjorda i sugarpaste.
Norrlandskaka
I somras bjöds det på denna underbara kaka på mitt sommarjobb. När jag kom hem den dagen sökte jag fram receptet och bakade min egen. Nu, ett halvår senare, var jag sugen på den igen.

Ingredienser:
2 ägg Fyllning:
2 dl socker 1 ägg
1,5 dl mjölk 50 g smör
3 dl mjöl 1,5 dl florsocker
2 tsk bakpulver 2 tsk vanillinsocker
2 tsk kanel
75 g smält smör
1. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda sedan i resten av ingredienserna och blanda allt väl.
2. Häll smeten i smord form och grädda i 30-40 min, 175 grader.
3. Vispa ihop ingredienserna till fyllningen till en jämn smet.
4. Dela den svalnade kakan och lägg i fyllningen. Pudra kakan med florsocker.
(I min kaka ovan har jag dubbel sats av fyllningen.)
Chokladcupcakes med ''droppblommor''
Min tanke var att slå två flugor i en smäll; dels tänkte jag testa ett recept på en chokladkola-tårtbotten (fast som muffins) och dels var jag sugen på att prova min nya blom-spritstyll som jag fick hem för några dagar sedan. På bild ser blommorna så fina ut som man ska kunna åstadkomma med den där spritsen och jag tänkte förstås att det skulle vara lätt som en plätt. Men nejnej. Inget blev riktigt som jag tänkt mig. Muffinsen gräddades aldrig - de blev gigantiska och svämmade över formarna men inget mer. När jag hade gräddat dem 30 min (istället för de tänkta 20) gav jag upp.
Som tur var så hade jag kvar några muffins sen tidigare i frysen så jag fick träna att spritsa iallafall. Här nedan; resultatet. Det blev inga chokladkolamuffins och inga ''droppblommor'', men inte så tokigt ändå, faktiskt.

Bröllopstårtor till Anita och Tomas
Här kommer min första tårt-presentation på den här bloggen.

Allt material är framplockat och tårtan är redo att dekoreras. Som ni kan se så är tårtan något bucklig, vilket jag i efterhand har förstått beror på att jag kavlat sockerpastan för tunt. Med andra ord så tunt att den inte döljer ojämnheter i tårtan. (Ojämnheter som väl egentligen inte borde existera heller för den delen....)

''Huvudtårtan'' fylldes med vitchokladmousse och mosade hallon, spacklades med smörkräm och täcktes med sugerpaste. Dekorationerna är gjorda i sugerpaste/flowerpaste.

Den andra tårtan fylldes med blåbärsmousse och citronmousse/lemon curd, spacklades med smörkräm och täcktes med sugerpaste. Dekorationerna är gjorda i sugerpaste/flowerpaste.
Malins Bakverk
Det började i juni förra året, när mamma frågade mig om jag ville göra bröllopstårtan till hennes bröllop. Mina erfarenheter av tårtor grundade sig på två - väldigt simpla - prinsesstårtor som jag gjort i mina dagar. Min första tanke var därför att jag definitivt inte kunde ta på mig en så ärofylld uppgift och förstöra en så fin och viktig detalj som bröllopstårtan. Trots det började jag söka runt på internet efter bilder på bröllopstårtor och en helt ny värld öppnade sig för mig. Och jag som alltid trott att en tårta täcks med grädde och fylls med sylt och marsankräm...
Jag smsade till mamma och tackade ja till uppgiften, jag ville göra deras tårta. Tre månader (och ungefär tvåhundra timmar vid datorn) senare var dagen inne och jag var så nervös. I kylen hade jag två stycken tårtor, täckta med vit sockerpasta och fyllda med helt andra fyllningar är hallonsylt. De dekorerades med egengjorda rosor och små sockerblommor som jag lärt mig att göra på en dekorationskurs som jag gått en vecka tidigare. Jag var så nöjd med mina allra första ''riktiga'' tårtor, men det bästa av allt var att brudparet blev nöjda.

Välkommen till min nya blogg!
Mitt första inlägg.