Norrlandskaka

I somras bjöds det på denna underbara kaka på mitt sommarjobb. När jag kom hem den dagen sökte jag fram receptet och bakade min egen. Nu, ett halvår senare, var jag sugen på den igen.
 
 
Ingredienser:
2 ägg                                           Fyllning:
2 dl socker                                   1 ägg
1,5 dl mjölk                                   50 g smör
3 dl mjöl                                       1,5 dl florsocker
2 tsk bakpulver                              2 tsk vanillinsocker
2 tsk kanel
75 g smält smör
 
1. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda sedan i resten av ingredienserna och blanda allt väl.
 
2. Häll smeten i smord form och grädda i 30-40 min, 175 grader.
 
3. Vispa ihop ingredienserna till fyllningen till en jämn smet.
 
4. Dela den svalnade kakan och lägg i fyllningen. Pudra kakan med florsocker.
 
(I min kaka ovan har jag dubbel sats av fyllningen.)
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0