Bröllopsdagstårta nummer två
De allra förstå tårtorna jag gjorde var för drygt två år sedan till min mamma och hennes Tomas i form av deras bröllopstårtor. Året därefter på deras första bröllopsdag så blev det såklart också en tårta precis som nu, två år senare. Nu var det i och för sig i början av september som den här tårtan avnjöts men det här med att blogga verkar inte riktigt vara min grej så bättre sent än aldrig!

Jag bestämde mig för att prova på att modellera ett nalle-par, och här ovan ser ni resultatet. När jag modellerar något så har jag alltid en bild hittad på google som inspiration men om jag visade vilken jag utgick från så skulle ni aldrig tro mig. Mitt resultat är nämligen inte i närheten av den nallen, men det är ju bara bra.

Fyllningarna skulle enligt önskan vara densamma som i en av bröllopstårtorna, nämligen vit chokladmousse och rårörda hallon. Bottnarna är glutenfria vaniljbottnar.

Och sedan spacklades tårtan i vanlig ordning med grädde.

Marsipanen (eller sockerpastan) kavlas sedan ut och locket ska vara stort nog att med god marginal täcka tårtan. 500g för en 15cm tårta och 750g för en 20cm tårta brukar jag gå efter. För att inte marsipanlocket ska smälta (''svettas'' och bli bubbligt) i reaktion med grädden så ''fodras'' det med ett tunt lager flytande margarin. (Jag penslar ut margarinet med en brödpensel.) Detta känns inte på smaken!

Marsipanlocket läggs sedan på tårtan... (Med margarinsidan nedåt förstås!)

...och med händernas hjälp slätar jag ut vecken samtidigt som jag försiktigt fäster locket på tårtans sidor med så få veck som bara är möjligt. Ibland går detta bättre och ibland går det mindre bra men träning ger färdighet.

När locket sitter där det ska skär jag bort överflödig marsipan med hjälp av en pizzaskärare som ni ser till vänster i bild. För att släta till locket kan man under täckandets gång använda sig av en ''smoother'' (också till vänster i bild) och dra med över tårtan.

Sedan är det bara det roligaste kvar, dekoreringen!
Kommentarer
Postat av: Mamma
Tack igen! Ser fram emot nästa tårta 😃!
Trackback