Min (chokladiga) 21-årstårta
Många, många timmar senare var den äntligen färdig. ''Min'' (á la Roy Fares, ska inte ta åt mig äran..) ''Devil's chocolate food cake'' stod ihopsatt och dekorerad i kylen kl.00.50 i natt. Jag vet inte ens om jag vill veta hur många timmar jag lagt ner på den, på att baka bottnarna, göra fyllningen, chokladsmörkrämen, lägga ihop tårtan och spritsa dekoreringen. Men det är så rackarns kul så det gör inget om jag förlorar någon timmes sömn! Här nedan; resultatet. Synd att ni inte kan smaka genom skärmen också för den var hemskt god (om än väldigt mastig, så det räckte med en pytteliten bit).

Tårtan, som sagt, enligt ett recept av Roy Fares och spritstekniken längs kanten på toppen är hämtad från en bok av Buddy Volastro (Cake Boss).


Och så bjöd jag förstås på lite ''vanligt'' fika också i form av kärleksmums och cookies.

Triple chocolate chip cookies & början på en födelsedagstårta
Triple chocolate chip cookies. Mina absoluta favoritkakor just nu. Bakade dem första gången för drygt en vecka sedan och nu inför min födelsedag på söndag så bestämde jag mig för en favorit i repris (då förra omgången redan tagit slut..).

Recept på dessa fantastiska kakor kommer senare!!

Och här ovan; en av tre bottnar som tillsammans ska bilda min tårta. För en gångs skull blir det ingen täckt tårta med marsipan, sockerpasta och sådant utan en smarrig (hoppas jag..!) chokladtårta dekorerad med spritsade rosor. Spännande!