Jultårta med pingviner
Och så kom julen. Jag tror aldrig jag har haft en så bra julafton, jag var så nöjd med allt på något sätt. Inte gjorde det dagen sämre att jag fick fina julklappar, bland annat tre bak-/tårtböcker som jag spenderade dagen igår med att läsa. Idag står pluggning på schemat men först tänkte jag visa jultårtan jag gjorde.

Längs tårtans kant sitter röda hjärtan men på dessa fick jag ingen bra bild.

Tårtan bestod av vaniljbottnar fyllda med after eight-mousse och hallon-mousse (supergott), spacklades med grädde och täcktes med marsipan. Dekorationerna är gjorda i sockerpasta och marsipan.
Årets julgodis
Inspirerad av tidningen Hembakat så gjorde jag dessa goda kakor förra veckan, pepparnötter, som de så fint kallas. Då min Robin inte tål mandel så fick några kakor vara utan.

Och så blev det i början av veckan några sorters julgodis, bakade med min vän Emelie, enligt tradition.

Rocky roads.

Nutellafudge.

Hemmagjorda toffefee, en ny favorit hos mig! Och då Robin inte heller tål hasselnötter så stoppade jag ner cashew-nötter i några, vilket tydligen fungerade lika bra.
Mitt i all julstress förbereder jag en jultårta som ska avnjutas hemma hos min pojkväns föräldrar på julaftonskvällen. Idag har jag suttit ett visst antal timmar och knåpat på dekoreringen. Här nedan, ett litet smakprov.

40 års-tårtor till Robert
För ett tag sedan blev jag tillfrågad att göra födelsedagstårtor till Robert inför hans födelsedag. Vilken ära! Jag blev så glad och började genast fundera på olika sätt att dekorera dem. För det var inte bara tal om en tårta utan om FYRA stycken. Här nedan har ni resultatet av ungefär 16 timmars jobb (om jag räknat rätt)!

Första tårtan fick benämningen ''släkttårtan'' då den skulle serveras på dagen till släkten och dessutom gå i lite ljusare färger. Dock tycker jag det var väldigt svårt att välja färger så att tårtan inte skulle bli för ''tjejig''...

En av de tre ''kvälls-tårtorna'' som skulle serveras till vänner på kvällen. På tårtan har jag spritsat kristyr som ett pärlband för att ''länka ihop'' ränderna längs kanten, precis som på tårtan ovan.

De två sista tårtorna fick varsitt kantband istället för ränder och pärlband.

Tårtorna består av vaniljbottnar fyllda med hallon-mousse och daim-mousse, spacklade med grädde och täckta med marsipan. Dekorationerna är gjorda i flowerpaste samt marsipan.

Och tack snälla för att jag fick göra tårtorna!